STARÉ

HUTĚ

14.6. 2014


louka

"Pod širokým dubem"

Tak to vypadá, že letos z oslav různých kulatin nevyjdeme. Kamarád Sam ty svoje sice "oficiálně" oslavil už loni v prosinci, ale protože si chtěl oslav užít i společně s kamarády (a že jich má opravdu hodně), tak se rozhodl oslavit narozeniny skutečně netradičně.

Spoustu kamarádů (a spoustu muzikantů) pozval do Starých Hutí, na skautskou louku "Pod širokým dubem" a tam jim nabídl skutečně pestré menu. Začalo se samozřejmě už v pátek a končilo se v neděli. Podávaly se nejrůznější pochutiny od dršťkové polévky, gulášku, jeleního kotlíku, koláčků, rolád apod. A nejrůznější nápojové osvěžovače také nechyběly. A muzika zněla od rána do rána a nástroje šly z ruky do ruky.

Sobotní odpoledne bylo věnováno oslavám - všichni jsme mu popřáli všeho nejlepšího a na louce vypukl krásný, nefalšovaný hudební festiválek ve znamení tramp-country-bluegrass music.

... i my jsme Samovi popřáli všecho nejlepší a samozřejmě jsme pořídili i památeční foto s oslavencem ...

Každá kapela měla k dispozici něco málo přes půlhodinku, takže se ten čas snažili všichni pořádně využít ...

... kamarád Lobo celý odpolední program organizoval a uváděl, ve stanu byl hlavní zvukařský mistr Stanley ...

... zahrál si i hradišťský Štrůdl a jeho kytarista Hanes si zahrál i s Amalgamem ... nebo to bylo opačně?

Celkem se na podiu objevilo (jestli jsem dobře počítal) 6 hudebních formací, které ocenilo i početné publikum.

Večer ještě vzplál slavnostní oheň a u toho jsme se ještě zdrželi a hráli hodně dlouho. V noci pak však byla opravdu docela zima. Teploměr se nedostal ani přes 5 st.C (což je na polovinu června téměř nevídané) ...