BYSTŘIČKA

DVA FESTIVALY

 V JEDEN DEN

3. srpna 2013

..................................................................................

OLDŘICHOVICE u Napajedel

 

Otázka dne nezněla jestli zvládneme dvě vystoupení za jeden den a odpověď byla dopředu také jistá:
ANO, ZVLÁDNEME.

Nic jsme neponechali náhodě a vyrazili již za brzkého rána do vesničky, která se jmenuje Hovězí a nachází se asi 6 km od Vsetína a 25 km od přehrady Bystřička. Zde má jeden z nás rodinné příslušníky, u kterých jsme našli nejen azyl pro rozehrání, ale také jídlo a nápoje pro naše tělesné schránky. Už když jsme ráno vyjížděli z Uherského Hradiště, tak bylo jasné, že bude hezky a slunečno. To, že bude jeden z nejtropičtějších dnů letošního roku jsme však netušili.

Po dlouhém rozehrání a krátkém občerstvení jsme se vydali na cestu. Milí domácí - mockrát děkujeme.

Když jsme dorazili na Bystřičku, tak jsme byli plní sil a odhodlání. Trošku nás zarazilo zjištění, že budeme hrát v tom největším vedru -12.45-13.30, tedy přesně přes astronomické poledne středoevropského času.

Převlékli jsme se tedy do "hracích montérek" (jak nazýváme naši standardní ústroj) a šli na pódium.  Hráli jsme na scéně "U Mokrošů",
kde naše vystoupení sledovalo docela dost fanoušků. Byli stejně propečení jako my, ale vydrželi víc. Vydrželi totiž na sluníčku sedět i při vystoupeních ostatních kapel a tanečních seskupení. Vystoupení jsme ukončili sice totálně propoceni, ale také hodně spokojeni.

Je naprosto pochopitelné,  že jako první jsme po produkci pořádně doplnili tekutiny. Pak jsme odložili naprosto propocené svršky a šli navštívit hlavní scénu festivalu. Shlédli jsme část vystoupení KTO, pozdravili jsme přátele, které jsme potkali. Znovu jsme doplnili tekutiny a vydali se vstříc druhému dnešnímu festivalu.

Část vystoupení je zachycena i na portále YouTube.

YouTube.com - Publikováno 12. 8. 2013

15.jubilejní ročník na Bystřičce
Vystoupení: Telegraf / sobota,scéna U Mokrošů
vyrobil Ladislav Žoužela http://www.zouzelaladislav.cz/

Podívejte se na něj. Autorovi děkujeme.

za fotky z Bystřičky děkujeme p. Bělíkovi

 

Druhé festivalové zastavení dnešního dne bylo o dost skromnější než to první. Vedro bylo stejné a pódium z vlnitého plechu bylo dobře vytopené. Zimou skutečně nikdo netrpěl. Diváků bylo také méně, ale to žádnou ze zúčastněných kapel neodradilo, a všichni (včetně nás) hráli naplno. Ku spokojenosti všech zúčastněných. A zatímco k ochlazení návštěvníků na Bystřičce slouží přehrada, tak zde byla - k naprosté spokojenosti návštěvníků - přistavena hasičská cisterna a čas od času byli mladší diváci pokropeni. Pitný režim jsme stále dodržovali.

za fotky z Oldřichovic děkujeme "Machfoto"