Tak velký festival country a bluegrassové muziky v širokém okolí už dlouho nebyl. Proto jsme byli pochopitelně rádi, že jsme byli také osloveni k účasti na tomto festivalu.

Celý festival jsme otevírali ještě za celkem přijatelného počasí. Bylo lehce pod mrakem a ve velkém amfiteátru bylo pár desítek návštěvníků. Odehráli jsme cca hodinový program a potěšily nás jak kladné reakce publika, tak i to, že se pod pódiem začalo tančit.

Předpověď počasí pro dnešek nebyla nejlepší, ale v průběhu večera začalo opravdu hodně pršet a na svých místech zůstali jen ti nejskalnější. Část publika se přesunula těsně pod pódium, takže byli trošku krytí plachtou a velká část se pak uchýlila za pódium, do prostoru bývalých garáží, takže sledovala vystoupení "zezadu".

Hlavním tahákem festivalu bylo pochopitelně vystoupení Roberta Křesťana a jeho Druhé Trávy. Bylo výborné a muzikanti museli asi 3x přidávat. Stejně výborné bylo i publikum, které si od muzikantů vyslechlo nejednu pochvalu za výdrž v dešti.

Dalším hvězdným účastníkem byl plzeňský COP, ale jeho vystoupení jsme bohužel neviděli, protože jsme se byli doma převléci. Po našem návratu už jsme jen roztáhli deštníky ....

Z našeho regionu se představily kapely Countrio, Lofoši a zlínský Podjezd, který celou akci uzavřel.

Těžko říci, zda bude mít festival svého nástupce, návštěva nebyla velká a dle pořadatelů to mělo dva důvody - špatnou předpověď počasí (která se vyplnila) a hlavně fotbalový zápas na ME v Polsku mezi Ruskem a ČR (mimochodem prohráli jsme 4:1).

Akce však byla celkově vydařená a my jsme si ji užili!

Na závěr jsme byli zmoklí, mokří a spokojení.