Telegraf načne druhou desítku country bálů

23. 01. 2012 - Vyšlo v čísle: 04/2012

Foto: archiv

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Tento country bál je výjimečný a z těch, co se na Slovácku během roku uskuteční, i největší. V názvu má slovíčko telegrafní, neboť ho jedenáctým rokem organizuje bluegrassová kapela Telegraf, své místo si našel před čtyřmi lety v Klubu kultury a má i svůj čas - poslední sobotu v lednu, takže o tomto víkendu.

"Bál bude velmi podobný tomu loňskému, kdy jsme oslavovali kulatiny. Během let, kdy bál pořádáme, si už jeho organizace takříkajíc „sedla“ a jsme přesvědčeni, že si ho s námi užije i každý návštěvník," říká Rumíš z Telegrafu.

Kromě této kapely na něm zahraje Náhoda z Němčic nad Hanou. Její repertoár vychází z tradičního countryového zvuku akustických nástrojů jemně podtrženého bluegrassovým nádechem. Náhoda si na telegrafním bálu zahrála před třemi lety. Od té doby se jejich počty rozšířily o další muzikanty a také jim přibyla spousta zkušeností.

Country tance předvede a naučí brněnská La Quadrilla. Vynikající tanečnice a tanečníci, jejichž vystoupení jsou ozdobou každého bálu. V repertoáru mají jak klasické westernové tance, tak i "modernější" Line Dance či Couple Dance. Choreografové a trenéři tohoto souboru patří mezi elitu na domácí country taneční scéně. Kromě vlastní tvorby se věnují i výuce a účastní se renomovaných tanečních soutěží jako porotci.

Na telegrafním bále nebude chybět westernová tombola, bálové noviny, půlnoční soutěž a Bočanův obchůdek s westernovými potřebami, od zápalek po klobouky.

Trojice kamarádů Pedro, Libor a Honza předvede své umění v žonglování s kolty, práci s honáckým bičem a lasování.

Vstupenky jsou v předprodeji v Městském informačním centru, několik kousků bude k dispozici před bálem. 
 

Autor: iva