VELKÁ JAVOŘINA

26. ČERVENCE 2009

Slavnosti bratrství Čechů a Slováků

Velká Javořina (970 m.n.m), nejvyšší to vrchol Bílých Karpat a "hraniční vrchol", byla místem tradičního setkání přátel, jak ze slovenské, tak i české strany hranice. V prostoru nad Holubyho chatou bylo na louce postaveno hlavní pódium, na jehož jevišti se předváděly folklórní soubory. Vyjímkou bylo jen vystoupení brněnských Poutníků. Určitě byla překvapením - alespoň pro nás - bohatá návštěvnost celé akce. V tisku (i v tlači) se objevuje číslo 5000 účastníků, což je návštěvnost jako hrom.

 

... dobrou náladu jsme měli před vystoupením i při něm...

To "naše hrací"  místečko, bylo přímo uprostřed stánků s nejrůznějšími pochutinami, takže jsme měli o obecenstvo postaráno. Přes drobné problémy s elektřinou i s celkovým zvukem jsme si své vystoupení užili a doufáme, že si je stejně užilo jak početné obecenstvo, tak i naši kamarádi, kteří předvedli své taneční umění.

... pán, který stojí vpravo vzadu k nám nepatří. Snažil se jen provádět něco se zvukem ...

Před námi (i po nás) se ještě představily - dechovečka "Borovienka" a country skupiny "Dostavník" (Bánovce nad Bebravou) a "Western" z Hluku. Už naše hraní probíhalo v časovém presu, a tak jsme se ihned (skoro) zařadili do dlouhé kolony vozidel dvoustopých i jednostopých a vydali se k domovu.

... návštěvníků bylo opravdu hodně (ale byla tam i spousta stánků s občerstvením, takže nijak nestrádali) ...