PUCKOVO KOPÝTKO - černá voda 1.-3.6.2007

Tak jsme o víkendu přežili "Puckovo Kopýtko" v Černé Vodě. Slovo "přežili" je na místě, protože pršet začalo v pátek večer a (s malou přestávkou o sobotním dopoledni) pršelo až do nedělního poledne. V podstatě se střídal déšť s lijákem a občas zaskočila i docela solidně vypadající průtrž . Což pro ubytování ve stanech není právě nejlepší .......

.... v pátek jsme si stany postavili pod přístřeškem pro obecenstvo, takže jsme nad sebou měli střechy vlastně dvě. A nebyli jsme "tak chytří" sami, bylo nás víc. Velká legrace vypukla, když se jeden tento přístřešek pod tíhou vody zhroutil. Naštěstí všechno dobře dopadlo.

Žádné střechy nám však nebyly nic platné proti vodě, která byla prakticky všude. A ve velkém. Naštěstí ne v bývalém chlévu, kde se hrálo, zpívalo, pilo a sušilo. Hlavní pořadatel Pucek měl pěknou opičku už když jsme přijeli (viz.foto).

O sobotním dopoledni pak ti, kteří bez následků přečkali páteční veselení, vyrazili na poznávací zájezd do Vidnavy. Tom vyrazil dokonce na kole, stejně však pořádně zmokl. Ti, kteří měli následky, spali jako mimina.

                               

... Tomovi se počasí líbilo a všemu se smál. Nevzal si totiž stan a od samého počátku počítal s tím, že bude spát v autě. Přestože se na fotkách  jeví jako mokrý, tak byl, po celý víkend, tím nejsušším členem kapely ... (i když košile na vedlejším fotu moc suše nevypadá)

Nicméně festiválek proběhl bez větších problémů, i když zvukař z toho počasí rozhodně nemohl mít radost a na chvilku bylo třeba produkci přerušit. Vystoupila celá řada zajímavých kapel a určitě na někoho zapomenu, ale pokusím se alespoň o jejich prostý výčet - ŠTĚŇÁTKO (Šumperk), NEALKO (Hranice), HAZARD (Zlín), PODJEZD (Zlín), HIGHTIME (Šumperk), VĚTROLAM (Šumperk). Počet návštěvníků (celkem očekávaně) se přizpůsobil počasí, takže louka pro kempování byla "nezaplněna", nicméně ti kteří vytrvali si celou akci rozhodně užili. No, propršely už tři poslední ročníky, takže příští rok už bude určitě krásně teplo a slunečno.

... a toto je zajímavý obrázek - pod přístřeškem (v pozadí) hraje Telegraf, venku leje jako z konve a na louce tanečníci! A nejsou to lecjací tanečníci, ale NAŠI tanečníci z Popovic (nedaleko Uherského Hradiště), kteří neváhali a již po několikáté se vydali na Puckovo kopýtko. Klobouk dolů ...

... ani v neděli se nebyla nouze o humorné momenty. Kupříkladu Rumíš zjistil, že mu do stanu teče a voda neodtéká. Nicméně je to tvrdý (natvrdlý) kluk a v tom "bazénu" spal až do rána. Pak zjistil, že má mokré úplně všechno. Takže si domů přivezl v batohu i hezký suvenýr z Černé Vody - asi 3 litry nefalšované horské vody ...

... jako nejpraktičtější se během víkendu ukázalo mít na sobě co nejméně oblečení ....

... zcela vpravo stojí Pišta, spolehlivý garant špatného počasí na všech akcích, kterých se účastní. Příště ho asi necháme doma.